Varför ett gym i Husum?

Kanske någon undrar hur det kommer sig att det öppnar ett gym i Husum och vem jag är som beslutat att göra detta?

Lars Lindström, 32 år och uppvuxen i Västanå, byn längst Gideälven nära flygplatsen, utanför Husum. Efter gymnasiet så har jag bott i Uppsala, studerat och jobbat och vid 25 års ålder så började jag att gymma där. Trodde aldrig när jag var yngre att jag skulle börja träna. Otroligt tråkigt och meningslöst att träna på gym, tungt var det dessutom!

Men i och med att jag började jobba och började känna lite ont i ryggen, så började jag att nyttja friskvårdsförmånen vi hade på jobbet och även friskvårdstimman och träna lite smått. Jag var smal som en pinne, osäker på hur man tränade, rädd att alla skulle kolla på mig och skratta när jag gjorde fel. Men så fel jag hade. Ingen skrattade, folk tog antingen ingen notis om mig då de var fullt upptagna med sin egen träning, eller så hjälpte de till och gav tips och var allmänt trevliga. Gymmet blev ganska snart en plats där jag fick ta tid för mig själv och att det onda i ryggen försvann vara bara en positiv biverkan. Sen blev det att jag startade ett företag inom gymbranchen, tillverkning och försäljning av kosttillskott och träningskläder.

Efter 13 år i exil så blev min längtan till Ö-vik alltför stark. Fick jobb på kommunen och flyttade upp.
Väl här så sökte jag efter ett gym nära hemmet men då det inte fanns några alternativ för att träna på gym ( för de som inte jobbar vid Husumfabriken), förutom att träna inne i Ö-vik, så började en tanke gro om det vore möjligt och om det fanns intresse bland Husumborna; att starta ett gym i samhället. Jag frågade runt och hörde att det fanns många som länge hade längtat efter att ha ett gym i Husum. Dels för att träna, men även att det kan bli en mötesplats för människor från olika delar i Husum och mötas över generationsgränserna.

Jakt på lokal var ett av de svåraste problemen, men via samtal så föll fokuset på före detta postlokalen bredvid Handelsbanken. Efter bra dialog med Pelle Holmströms Fastigheter, så började lokalen att renoveras för att kunna inrymma omklädningsrum, duschar etc för både damer och herrar och annat nödvändigt för ett fungerande gym.

Det är inte det största gymmet som existerar, men det ligger mitt i centrum av Husum och ljusa lokaler där det kommer kännas naturligt och tryggt att gymma. Andra lokaler jag sett, har oftast legat i utkanten av Husum, otillgängligt och nere i en källare bakom 3 låsta dörrar. Så denna lokalen är verkligen det bästa, även om den inte kan rymma allt så rymmer den det jag själv tycker behövs i ett gym och i samtal med er som kommer att träna vid Husumgymmet så kommer vi nog få ett gym där alla kan känna att de trivs och kan träna utifrån sina egna behov.

Så svaret på frågan: ”Varför ett gym i Husum?”

Är för min del: ”Varför inte?! Husum ska fortsätta vara en plats där man kan trivas att bo och göra det man gillar. Kanske faller ytterligare en pusselbit nu på plats för vissa personer i Husum när det nu finns ett gym där.”

Hoppas vi ses på Husumgymmet!

/Lars

 

Och visstja, du lär få se mig både iklädd skjorta vid receptionsdisken på kvällarna men även se mig i gymkläder och trängas med er andra vid hantlarna och maskinerna på den övriga tiden!

 

fb_img_1481620316574fb_img_1481620292636